Hvitvinsdampet torsk med safransaus

Hvitvinsdampet torsk med safransaus

Hvitvin, safran og sitrus gir denne sausen en spennende smak. Server torsken i sausen med poteter, sukkererter eller andre gode grønnsaker.

 

Ingredienser

4 Porsjoner

  • 800g torskefilet
  • 2 ts salt
  • 1 dl vann
  • 1 dl hvitvin
  • 0,5 stk sitron
  • 2 dl kremfløte
  • 0,5 g safran salt
  • Serveres med potet og sukkererter

 

Fremgangsmåte

  1. Skjær fisken i porsjonsstykker og dryss over salt. La dem ligge i ca. 20 min.
  2. Skyll fisken i jaldt vann og tørk den.
  3. Kok opp vann, hvitvin og saft fra sitronen, legg i fiskestykkene.
  4. La fisken trekke i 7 min.
  5. Ta opp fisken, legg det på et fat og dekk med aluminiumsfolie.
  6. Hold fisken varm i stekeovnen på 70 grader.
  7. Sil kokekraften, tilsett fløte og kok sausen inn til den tykner, 5-7 min.
  8. Rør inn safran og smak om det trengs mer salt.
  9. Server fisken i sausen med poteter, sukkererter eller andre grønnsaker.

 

Oppskrift hentet fra Domstein Sjømat

Leser neste

Kveite ceviche
Piggvar med fennikel