Håndrenset krabbe med bakt selleri

Håndrenset krabbe med bakt selleri

I denne lune retten kan man med fordel bruke hvitt håndrenset krabbekjøtt. Herlig kombinasjon med den søtlige smaken av bakt sellerirot.

 

Ingredienser

4 porsjoner

  • 500g krabbekjøtt
  • 1kg sellerirot
  • 125g meierismør
  • 2 sitroner
  • 1 bunt vårløk
  • 1 potte persille
  • 1-2 ss solsikkeolje
  • 1ts salt

 

Fremgangsmåte

  • Ta av skallet på selleriroten, del den i to og legg i en ildsfast form med solsikkeolje og en klype salt.
    Bakes i ovnen på 220 grader i ca 45min. 
  • Smelt smøret i en kjele og stek det til det er godt brunet, dette skal bli sausen.
  • Kutt vårløk og persille fint
  • Ta av skallet på sitronen og kutt ut filetene. Kutt disse i mindre biter og vend inn med krabbekjøttet. Smak dette opp med litt salt og pepper etter ønske.
  • Kutt opp ferdig bakt selleri serveringsbiter og legg på tallerken. Ha på krabbe og friske urter, avslutt med 2ss brunet smør.

 

Oppskrift hentet fra Domstein Sjømat

Leser neste

Crabroll
Posjert røkt torsk med blåskjell, selleri og dillsaus