Hvitvinsdampede blåskjell

Hvitvinsdampede blåskjell

Ingredienser

4 porsjoner

  • 2 kg blåskjell
  • 2 dl fløte
  • 2 store sjalottløk (finhakket)
  • 2 fedd hvitløk (finhakket)
  • 1 dl hvitvin
  • persille
  • sitronsaft
  • olje til steking

 

Fremgangsmåte

  1. Skyll blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som er skadet.
  2. Ha olje i en varm kjele, tilsett hvitløk og sjalottløk. Stek til løken er myk.
  3. Tilsett hvitvin og kok til nesten all vin har fordampet.
  4. Ha i fløte og blåskjell, kok under lokk i ca 4 min til blåskjellene har åpnet seg.
  5. Legg over blåskjellene i skåler. Bruk en sil. Smak til suppen med litt sitronsaft.
  6. Bruk en stavmikser for å få en luftig konsistens og ha den luftigen suppen over blåskjellene.

     Oppskrift og bilde fra norgeskjell.no

Leser neste

Posjert røkt torsk med blåskjell, selleri og dillsaus
Hel kokt krabbe med dip